Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Voortaan vindt deze uitreiking tweejaarlijks plaats. Omwille van de huidige coronamaatregelen en omdat we de uitreiking live willen organiseren, gaat de editie van 2021 voorlopig niet door.

Wouter & Klara DE NEVE

Broer en zus Wouter en Klara De Neve runnen samen dit familiebedrijf. De ene tak, Structura Residentieel, legt zich toe op de bemiddeling bij verkoop en verhuur van residentieel vastgoed in de noordrand van Brussel. Structura.biz houdt zich bezig met de verkoop en verhuur van bedrijfsvastgoed van Brussel tot Antwerpen, Gent en Leuven.
 
Hoe is jullie ondernemersverhaal van start gegaan?
Wij zijn telgen uit een familie van zelfstandigen. Onze grootouders en ouders hadden een bedrijf dat plastiekzakjes produceerde. In 1989 verkochten onze ouders dit bedrijf en startten ze met een vastgoedkantoor. In die tijd waren zij pionier in de regio. Als studenten draaiden wij na de schooluren en in het weekend mee in de zaak. Zo kregen wij de smaak te pakken. Na mijn studies rechten en een job als financial controller was ik er in 2002 van overtuigd dat mijn toekomst in het bedrijf van mijn ouders lag. Klara, die handelsingenieur is van opleiding en enkele jaren op een ministerieel kabinet werkte, stapte in 2008 ook in het familiebedrijf. Al snel hebben we beslist om het bedrijf op te splitsen. Ik neem het residentiële gedeelte op mij, terwijl Klara instaat voor het bedrijfsvastgoed. 
 
Wat was jullie professioneel hoogtepunt tot nu toe?
We hebben al verschillende overnames gerealiseerd. Het kantorennetwerk van Structura Residentieel is uitgegroeid tot een tiental kantoren en vitrines in ons actiegebied. Voor Structura.biz was de overname van Bureau Gerard uit Brussel, hoofdrolspeler in commercieel vastgoed in het centrum van Brussel, in 2014 heel belangrijk. Deze overnames werden ondertussen volledig geïntegreerd in onze bestaande organisatie en zijn een versterking voor de toenemende vraag en professionalisering in de regio waar we actief zijn.
 
Wat hopen jullie de komende jaren nog te realiseren? 
We willen de referentie blijven binnen de noordrand van Brussel. Om dit te bereiken, blijven we inzetten op vernieuwing. Zo hebben we onze logo’s vorig jaar vernieuwd en hebben we een eigen magazine uitgebracht. Daarnaast zullen we ons personeelsbestand en onze kantoren verder uitbouwen. Op termijn willen we kantoren tot Dendermonde, Mechelen, Vilvoorde, Antwerpen en Gent.
 
Wat is jullie ‘ondernemersmotto’? 
Voor mij is dit ‘Geef uw droom een thuis’. Een aankoop van residentieel vastgoed is meer dan een investering. Als familiale onderneming begrijpen wij maar al te goed het emotionele aspect dat met een aankoop en verkoop gepaard gaat. Het motto van mijn zus is ‘As a local we know the area’. Structura.biz onderscheidt zich door een sterke lokale verankering. Dankzij onze lokale verankering en dito expertise zijn we zowel voor de Belgische KMO als voor de in België gevestigde internationale bedrijven laagdrempelig. De bedrijven in de regio vinden gemakkelijk de weg naar ons.