Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Voortaan vindt deze uitreiking tweejaarlijks plaats. Omwille van de huidige coronamaatregelen en omdat we de uitreiking live willen organiseren, gaat de editie van 2021 voorlopig niet door.

Tine DUJARDIN - WINNAAR

Vastgoed Tine Dujardin is gespecialiseerd in de bemiddeling bij aankoop, verkoop en verhuur van vastgoed. Tine noemt zichzelf ook vastgoedcoach waarbij ze mensen adviseert en begeleidt.
 
Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Na verschillende vastgoedopleidingen en beroepservaringen bij notarissen, de Huurdersbond en in de vastgoedmakelaardij had ik het gevoel dat het beter kon in de vastgoedsector. Ik heb lang getwijfeld om een eigen kantoor op te starten, omdat ik me afvroeg of ik wel opgewassen was tegen het harde imago van de sector. Ik was van mening dat als iedereen het op een harde manier zou doen, er nooit iets zou veranderen. Dat heeft mij over de streep getrokken om in 2013 mijn eigen kantoor uit de grond te stampen. Aanvankelijk hield ik mij vooral bezig met verhuur gezien mijn werkervaring bij de Huurdersbond, maar geleidelijk aan kwam daar verkoop bij.
 
Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
In 2014 won ik met mijn kantoor een award van Unizo voor de mooiste nieuwbouw/renovatie. Mijn vastgoedkantoor heeft een wat atypische inrichting waarbij mijn klanten niet zozeer het gevoel hebben in een kantoor te zitten, maar eerder in een woonkamer met een huiselijke en warme sfeer. Afgelopen jaar was voor mij ook een topjaar. Het was een jaar waarin ik heel wat opportuniteiten en kansen heb gekregen. Momenteel heb ik drie nieuwbouwprojecten te koop in mijn portefeuille. Het voelt echt aan als het begin van een heel mooi verhaal.
 
Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren? 
Als éénmanszaak houd ik mijn kantoor bewust kleinschalig, omdat ik persoonlijk contact hoog in het vaandel draag. In samenspraak met kopers, verkopers, huurders en verhuurders streef ik ernaar om elk verhaal tot een mooi einde te brengen. In de toekomst zal ik misschien wel extra mensen in dienst nemen, bijvoorbeeld voor de administratie, zodat ik mij kan toeleggen op het contact met de klanten. Als ik het ruimer bekijk, zou ik heel graag meehelpen om het imago van de vastgoedmakelaar op te krikken. Op termijn is het daarom mijn doel om in het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) te zetelen. Er is de laatste jaren al heel wat veranderd in de positieve zin, maar volgens mij kan het nog beter. 
 
Wat is jouw ‘ondernemersmotto’? 
Ik heb er eigenlijk twee: ‘Eerlijk duurt het langst’ en ‘Waar een wil is, is een weg’. Vertrouwen en transparante communicatie zijn sleutelbegrippen voor mij. Ik schakel daarom ook steeds mijn netwerk van objectieve professionals in om bijvoorbeeld een juiste schatting te krijgen en om alle nodige documenten correct op te stellen. Daarnaast ben ik een doorzetter. Het feit dat ik ondanks enige twijfel toch mijn eigen kantoor heb opgericht, bewijst dit wel.