Home

Header

CIB Vlaanderen reikt dit jaar voor de 14e keer de Real Estate Awards uit.

Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

De awards worden uitgereikt op donderdag 29 september 2022 in Brugge.

 

Simon Van de Moortel

Rencura is gespecialiseerd in rentmeesterschap, verkoop en verhuur van vastgoed.

Hoe is je ondernemersverhaal van start gegaan?
Na mijn opleiding industrieel ingenieur bouwkunde deed ik een eerste werkervaring op bij een grote internationale vastgoeddienstverlener. Als medewerker van de afdeling vastgoedwaarderingen leerde ik de markt zeer goed kennen. In 2015 merkte ik op dat de markt aan het herstellen was en dat er meer en meer geïnvesteerd werd in residentieel vastgoed. Zo groeide het idee om iets met rentmeesterschap te doen. Ik ben een telg van de familie Van de Moortel, de groep waarvan Syncura - een van de grotere syndicuskantoren in België - deel uitmaakt. Met de kennis van dit zusterbedrijf als achtergrond heb ik besloten om het privatief beheer te professionaliseren en heb ik in 2016 Rencura opgericht. We zijn gestart met twintig units, en hebben er vandaag meer dan duizend in beheer. Sinds midden vorig jaar zijn we ook sterk aan het groeien op de markt van de klassieke bemiddeling. Syncura telt vandaag twaalf kantoren verspreid over heel Vlaanderen. Als zusterbedrijf kunnen wij gebruikmaken van dit kantorennetwerk. Ons team is gegroeid van drie naar tien medewerkers. Teamspirit staat bij mij centraal. Gelukkige medewerkers zijn productiever. Een van de belangrijkste innovaties binnen ons kantoor is het digitale systeem voor facturatie. Dergelijke innovaties leiden tot kwaliteitsverbetering en hogere productiviteit. We kijken ook steeds verder dan de Belgische markt zodat we mee zijn met de allerlaatste trends in de vastgoedwereld.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Telkens wanneer we een klant tevreden kunnen maken, is dit voor mij een hoogtepunt. Dit kan gaan van een studio verkopen tot een rentmeesterschapsportfolio optimaliseren. Maar het moment dat mijn hart sneller deed slaan, was het moment dat een Belgische beurgsgenoteerde vastgoedvennootschap het beheer van een van hun sites aan ons toevertrouwde.

Wat zijn je doelstellingen en ambities?
Ik wil Rencura verder uitbouwen tot een stabiele en gestroomlijnde organisatie die sterk gedigitaliseerd is. Dit zowel op het vlak van rentmeesterschap als van bemiddeling. De grootste worden houdt mij niet zozeer bezig. Ik wil vooral kwaliteit en professionaliteit bieden.