Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Voortaan vindt deze uitreiking tweejaarlijks plaats. Omwille van de huidige coronamaatregelen en omdat we de uitreiking live willen organiseren, gaat de editie van 2021 voorlopig niet door.

Roel DRUYTS - WINNAAR

Hillewaere Vastgoed is met kantoren in Brasschaat, Malle, Schilde, Hoogstraten, Mol, Oud-Turnhout en Poppel actief in de provincies Antwerpen en Limburg. De groep biedt een totale dienstverlening aan: residentieel vastgoed, nieuwbouwprojecten, bedrijfs- en zorgvastgoed, project- en aankoopbegeleiding, … Sinds 2016 werkt Hillewaere Vastgoed volgens het Broker-Agent model, waarbij het hoofdkantoor fungeert als broker en de andere vestigingen de agents zijn. Vanuit het hoofdkantoor worden alle taken gedaan die de agents ondersteunen (marketing, communicatie, fotografie, 3D-opnames, boekhouding, opmaak van compromissen, …) zodat zij zich kunnen focussen op hun kerntaken, namelijk inkopen, verkopen en verhuren.
 
Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Als dynamische 25-jarige had ik een enorme ambitie om zelf iets op te starten. Gezien ik al van kinds af aan interesse had in vastgoed, was de keuze snel gemaakt. Na mijn studies TEW en een korte tussenstop als financieel auditeur startte ik in 2002 mijn eigen vastgoedkantoor op. In 2007 kreeg ik de kans om mijn grootste concurrent in de regio over te nemen. Als 30-jarige was deze overname geen evidentie, maar ik heb de sprong gewaagd en dit is goed uitgedraaid. Daarna zijn er nog verschillende overnames geweest en zo is Hillewaere Vastgoed uitgegroeid tot wat het vandaag is.
 
Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
In die 15 jaar tijd zijn er uiteraard al verschillende hoogtepunten geweest. Innovatie is hierbij telkens het sleutelwoord. Dit was zo bij de introductie van ons Broker-Agent model, maar ook bij de oprichting van onze vastgoedshops. We stappen af van het klassieke vastgoedkantoor en profileren onze kantoren als shops waar iedereen heel makkelijk even binnenloopt. Heel recent hoogtepunt voor mij is de aankoop van het voormalige Delta Lloyd gebouw in Turnhout. Door de continue groei sinds 2007 hebben wij nood aan een grotere kantooroppervlakte. In dit gebouw zullen wij een state-of-the-art kantorencomplex inrichten waarvan we zelf 1300 m² zullen gebruiken. De rest wordt verhuurd als bedrijvencentrum.
 
Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren? 
Ons model is gericht op groei, ondersteund door marketing en innovatie. Momenteel liggen de plannen op tafel om de volgende drie jaar telkens drie nieuwe vestigingen te openen om een volledige dekking te krijgen in de provincies Antwerpen en Limburg. Deze uitbreiding kan gebeuren via nieuwe kantoren, maar ook bestaande kantoren kunnen perfect instappen in ons concept. Op termijn zullen we misschien zelfs uitbreiden naar heel Vlaanderen.
 
Wat is jouw ‘ondernemersmotto’? 
Enkel door blijvend meerwaarde te bieden heeft een bedrijf bestaansrecht. Ik ga continu op zoek naar tools om het werk van onze vastgoedmakelaars te kunnen verbeteren. Het eindresultaat moet zijn dat we sneller en beter kunnen verkopen en zowel koper als verkoper een mooie klantenervaring kunnen bieden.