Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Voortaan vindt deze uitreiking tweejaarlijks plaats. Omwille van de huidige coronamaatregelen en omdat we de uitreiking live willen organiseren, gaat de editie van 2021 voorlopig niet door.

Philippe GILLIS

Vastgoed Gillis is een residentieel vastgoedmakelaar die vastgoed verkoopt en verhuurt in het Antwerpse. Sinds enkele maanden is aan het vastgoedkantoor een interieurzaak gekoppeld, Ugly.be - the shop. 
 
Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Na een graduaat bouwkunde, optie vastgoed, liep ik stage bij een Antwerps vastgoedkantoor. Dat beviel me enorm, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Afkomstig uit een familie van zelfstandigen voelde ik al snel de drang om mijn eigen ding te kunnen doen. Sinds 2006 run ik met veel enthousiasme en ambitie Vastgoed Gillis. Ik begon in mijn eigen appartement, maar verhuisde al snel naar Berchem. In 2007 renoveerde ik een gebouw en betrok het gelijkvloers met Vastgoed Gillis.
 
Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
De oprichting van Ugly.be in 2013. Ugly.be is een kind van Vastgoed Gillis. De naam is eigenlijk het tegenovergestelde van wat we met het concept beogen. De presentatie van een woning is heel belangrijk bij de verkoop. Met de Ugly-aanpak belichten we daarom de mooiste aspecten van een woning. De stilist doet enkele aanpassingen aan het bestaande interieur of richt het pand opnieuw in, de fotograaf neemt mooie foto’s en de copywriter schrijft een wervende tekst. Maar daar stopte het experiment niet. De meubels en accessoires die we gebruikten om de panden aan te kleden kregen zoveel positieve reacties dat het idee ontstond om een fysieke interieurwinkel te openen. Na een succesvolle pop-upshop in 2015, opende de Ugly Shop op 14 juli 2016 zijn deuren in Berchem, tegenover het vastgoedkantoor.
 
Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren? 
Er is het afgelopen jaar heel wat tijd en energie gegaan naar de oprichting van de interieurwinkel. Nu die eindelijk op de rails staat en we een vaste interieurarchitecte in dienst hebben die de winkel verder ondersteunt, kan ik mijn tijd opnieuw volop investeren in de verdere uitbouw en de professionalisering van ons vastgoedkantoor. Vastgoed blijft onze core business. We houden ons kantoor bewust kleinschalig omdat we voeling willen blijven hebben met onze klanten en met onze panden. Persoonlijk geloof ik eerder in een rustige maar zekere groei dan in een snelle expansie.
 
Wat is jouw ‘ondernemersmotto’? 
Als ik het niet met passie doe, dan doe ik het liever niet. Ik ben iemand die vooral vanuit zijn buikgevoel onderneemt. Voor mij moet het goed aanvoelen om met een project te starten. Voldoening is mijn drijfveer. Dit is zo binnen mijn bedrijf, maar ook als docent aan de Artesis Plantijn Hogeschool wil ik jonge mensen motiveren en inspireren tijdens hun studie of bachelorproef.