Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Benieuwd wie met een prijs ging lopen? Ontdek de winnaars hier.

Michel Maes - WINNAAR

Huyzen Vastgoedgroep is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van bestaand vastgoed en de begeleiding en commercialisering van nieuwbouwprojecten. De groep is met kantoren in Antwerpen, Lokeren, Beveren en Dendermonde actief in de Denderstreek, het Waasland en Antwerpen.

Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Het was al van jongs af aan vrij duidelijk dat ik in de vastgoedsector zou stappen. Mijn vader was vastgoedhandelaar en mijn moeder had haar eigen vastgoedkantoor. Na mijn vastgoedopleiding en BIV-stage werd ik aangesteld als zaakvoerder  van een bestaande vastgoedgroep. Ik hield mij vooral bezig met de uitbouw van het kantoor in Lokeren. Na vier jaar samenwerken bleek dat de eigenaar van de groep en ik er een andere visie op nahielden op het vlak van management. Ik ben mijn eigen weg ingeslagen en heb het kantoor in Lokeren overgenomen, samen met twee andere, bestaande kantoren. Met mijn vrouw, Joëlle Penen, heb ik deze kantoren in drie maanden tijd geherstructureerd en samengebracht onder de nieuwe naam Huyzen. Op 1 april 2016 zijn we van start gegaan met drie kantoren en zes medewerkers. Vandaag tellen we vier kantoren en tien medewerkers. Ook onze portefeuille kende een sterke groei. Mijn vrouw houdt zich vooral bezig met het proces- en marketingmanagement, ik ben verantwoordelijk voor het algemeen beleid en het commerciële luik. We hechten heel wat belang aan onze medewerkers en investeren daarom sterk in hun opleiding. Zo hebben we een eigen online opleidingsplatform gecreëerd. Daarnaast zetten we hard in op marketing. Een sterke online aanwezigheid is voor ons prioritair. We hebben ook een eigen vastgoedmagazine.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Aangezien wij constant blijven groeien, heb ik het gevoel dat ik momenteel op een hoogtepunt zit. Onze vier kantoren hebben vandaag ongeveer tweehonderd panden te koop en veertig panden te huur, en we begeleiden zestien nieuwbouwprojecten. Daar zijn we best trots op.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?
We willen lokaal verder blijven groeien in de regio’s waar we nu actief zijn, maar we staan ook open voor nieuwe werkingsregio’s en voor nieuwe kantoren. Dit willen we realiseren door capabele mensen met de juiste werkethiek aan te trekken en op te leiden, en door verder te investeren in onze marketing. Verder kijken wij uit naar nieuwe samenwerkingen met bouwpromotoren. Daarnaast bieden we aan onze klanten, onder de naam Syndikus, ook ondersteuning op vlak van privaat vastgoedbeheer.

Wat is jouw ondernemersmotto?
‘Wie rent, loopt het risico op verliezen. Maar als je niet eens begint met rennen, heb je bij voorbaat al verloren.’ Deze quote heb ik gestolen van een man naar wie ik opkijk, Barack Obama. Ik kom uit een gezin van zelfstandige vastgoedondernemers en kreeg het ondernemen dus met de paplepel mee. Ik heb nooit angst gehad om te falen, ook al nam ik een berekend risico. Ik heb de sprong gewaagd en mijn gezond verstand gebruikt. De combinatie van passie, kennis en risico durven nemen is het recept van mijn huidige succes.