Home

Header

CIB Vlaanderen reikt dit jaar voor de 14e keer de Real Estate Awards uit.

Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

De awards worden uitgereikt op donderdag 29 september 2022 in Brugge.

 

Karel Van den Eynde

Miss Miyagi is een multidisciplinair team van ingenieurs, architecten, stedenbouwkundigen en vastgoedmakelaars. Ze zijn gespecialiseerd in de vermarkting van te herbestemmen panden en de coördinatie van de herbestemming als gedelegeerd bouwheer.

Hoe is je ondernemersverhaal van start gegaan?
Na mijn economische studies heb ik een vastgoedopleiding in Nederland gevolgd en heb ik me als makelaar aangesloten bij een franchisekantoor in Maastricht. Een jaar later heb ik samen met een medevennoot een eigen kantoor gestart. We wisten een unieke plaats in het Nederlandse vastgoedlandschap te veroveren, maar na tien jaar vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Ik ben teruggekeerd naar België en heb in 2017 mijn BIV-nummer behaald. Ik wist toen al dat ik iets anders wou doen dan de traditionele vastgoedbemiddeling. Na een brainstorm met mijn twee huidige vennoten, beiden ingenieur-architect, is Miss Miyagi geboren. Met Miss Miyagi brengen we twee disciplines, vastgoed en architectuur, samen. Ondertussen werken we met een team van zeven gepassioneerde jonge stadsmakers. Onze medewerkers worden geselecteerd op basis van hun geëngageerde levensloop, visie op de maatschappij en competenties in hun vakgebied. We leggen ons uitsluitend toe op te herbestemmen vastgoed en ontwikkelden daarvoor een eigen online vastgoedplatform, waar we onze panden presenteren maar ook de ruimtevragen van toekomstige gebruikers capteren. Voor alle panden ontwikkelen we bovendien herbestemmingscenario's. We bieden een oplossing aan mensen en organisaties die hun noden vaak niet beantwoord zien op de klassieke vastgoedmarkt. Vele eigenaars zien ons dan weer als de redder van hun vastgoedprobleem.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Dit was onze eerste verkoop. Een eigenaar wilde een site - een oud psychiatrisch centrum - met een vervallen gebouw en natuurgebied in vier kavels verdelen en verkopen. Wij ontwikkelden een scenario voor een cohousingproject voor tien gezinnen met behoud van de bestaande bebouwing. We brachten ook de gezinnen en een investeerder samen. De verkoop leverde een meerwaarde van 40% op voor de eigenaar, terwijl het grondaandeel per gezin met 45% daalde. Dat is de win-win waar wij voor staan.

Wat zijn je doelstellingen en ambities?
We willen herbestemming toegankelijker en tastbaarder maken door onze werkwijze verder uit te bouwen in Vlaanderen. We reiken de hand aan alle vastgoedmakelaars om samen te werken. Onze denk- en werkwijze kadert helemaal in de veranderende woonmarkt en de filosofie van een slimmer, duurzamer, betaalbaarder en compacter woonlandschap in Vlaanderen. Laten we daar samen werk van maken.