Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Voortaan vindt deze uitreiking tweejaarlijks plaats. Omwille van de huidige coronamaatregelen en omdat we de uitreiking live willen organiseren, gaat de editie van 2021 voorlopig niet door.

Jan VLIEGHE & Peter-Jan MATTHIJS

Albert Vastgoed is een kantoor dat zich richt op residentieel en bedrijfsvastgoed. Albert Vastgoed doet zelf aan bemiddeling, maar biedt ook een platform aan voor vastgoedmakelaars die lokaal verankerd zijn. Albert Vastgoed zorgt voor de centrale ondersteuning (administratie, marketing, financiën, …), zodat de lokale makelaar zich kan focussen op zijn kerntaak: het inkopen en verkopen van vastgoed.
 
Hoe is jullie ondernemersverhaal van start gegaan?
Meer dan tien jaar geleden zetten wij onze eerste stappen in de vastgoedsector. Peter-Jan richtte zijn eigen kantoor op aan de Kust, waar ik een tijdje heb gewerkt. Later heb ik zelf een vastgoedkantoor overgenomen. We hebben uiteindelijk allebei onze zaak verkocht om andere horizonten op te zoeken. Na enkele internationale functies zijn we teruggekeerd naar onze grote gezamenlijke passie, het vastgoed. Een grote drijfveer daarbij was de vrijheid om te doen waar we goed in zijn. Samen hebben we een jaar geleden Albert Vastgoed opgericht. Albert Vastgoed is een participatiemaatschappij. Dit betekent dat wij telkens participeren en investeren in (jonge) mensen waarin we geloven en die op hun beurt geloven in onze familiale waarden: Authentiek, Living, Betrouwbaar, Eén familie, Recht door zee en Transparant. Daarom zijn we allemaal ‘familie van Albert’. Tien jaar geleden konden we er alleen nog maar van dromen om dit concept te realiseren. Onze opgedane internationale ervaringen zijn zeker en vast een meerwaarde geweest voor dit nieuwe verhaal.
 
Wat was jullie professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Als jonge ondernemers hebben wij allebei risico’s genomen door in het verleden een zaak op te starten of over te nemen die in een mum van tijd een enorme groei kende. De verkoop van deze zaken was een hoogtepunt. Tegelijk was het misschien niet zo’n goede beslissing om de vastgoedsector te verlaten. Al snel verlangden we om terug te keren. Met ons nieuwe concept hopen we nu een nieuw hoogtepunt te bereiken.
 
Wat hopen jullie de komende jaren nog te realiseren? 
We hadden realistische objectieven vooropgesteld bij de opstart, maar na zes maanden moesten we deze al bijstellen. De vraag om bij ons netwerk aan te sluiten is enorm. Toch willen we niet te snel groeien, want we willen controle blijven behouden over de structuur en de organisatie. Het is voor ons ook belangrijk om innoverend te zijn. Het naambellen is hier een mooi voorbeeld van.
 
Wat is jullie ‘ondernemersmotto’? 
Door te delen word je rijker. Wij geloven in de talenten van elk individu en geloven niet in hiërarchische structuren. Je werkt beter samen dan werkgever te zijn. Voor ons is een samenwerking pas succesvol wanneer het een win-win-winsituatie wordt: voor ons, voor onze partners én voor onze klanten.