Home

Header

CIB Vlaanderen reikt dit jaar voor de 14e keer de Real Estate Awards uit.

Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

De awards worden uitgereikt op donderdag 29 september 2022 in Brugge.

 

Gert Lommers

Exclusief Beheer is gespecialiseerd in het beheer van residentieel vastgoed in de regio van Aalst en Ninove.

Hoe is je ondernemersverhaal van start gegaan?
Ik studeerde vastgoed aan Odisee Hogeschool. Onmiddellijk na mijn studies ben ik als bediende gestart in een kleinschalig syndicuskantoor in Aalst met een dertigtal panden in beheer. In 2006 kreeg ik de vraag om de zaak over te nemen. Ik was pas 27, dus het was geen evidente stap. In datzelfde jaar heb ik mijn BIV-nummer behaald. Vandaag tellen we twee kantoren (Aalst en Ninove), twintig medewerkers en hebben we een vierhonderdtal gebouwen in beheer. Als jonge zaakvoerder zijn er twee zaken die ik heel belangrijk vind: goede medewerkers en digitalisering. Syndicus is geen gemakkelijk beroep. De verwachtingen van de klanten liggen soms zeer hoog, en de uren zijn vaak onregelmatig. Goed personeel vinden en behouden is bijgevolg geen evidentie. Toch ben ik erin geslaagd om een hecht en gemotiveerd team rondom mij te verzamelen. Als peterkantoor van Odisee Hogeschool begeleiden we ook stagiairs. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan digitalisering. Toen we hiermee in 2006 startten, waren we een van de koplopers in België. In de toekomst willen we verder automatiseren op alle vlakken. Enkel zo kunnen we volledige transparantie bieden aan onze klanten.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Dit was voor mij toen we de kaap van de vierhonderd residenties hebben behaald. Onze groei hebben we puur te danken aan mond-tot-mondreclame. Met slechts twee kantoren en zoveel gebouwen in beheer zijn we een unicum in onze regio.

Wat zijn je doelstellingen en ambities?
We kregen al verschillende keren de vraag tot samenwerking, en zelfs overname, maar voorlopig hou ik de boot af. Ik wil niet de grootste worden, maar wel dé referentie binnen de syndicuswereld. Daarnaast wil ik ons hechte team behouden. Ik vind het belangrijk om mijn mensen van nabij te begeleiden en op te volgen. Op geregelde tijdstippen organiseer ik teambuildingactiviteiten. We steunen goede doelen en organiseren zelf evenementen voor het goede doel. Ook dit blijft in de toekomst belangrijk.