Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Benieuwd wie met een prijs ging lopen? Ontdek de winnaars hier.

Frank Valkeneers

EPMC is reeds 35 jaar expert in de verkoop en verhuur van bedrijfsmatig vastgoed op de Antwerpse markt. De focus ligt op industrieel, administratief en commercieel vastgoed.

Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
In 1990 ben ik gestart in de vastgoedsector bij EPMC, vers van de schoolbanken en na mijn legerdienst. Tot 1996 was ik bediende. Daarna heb ik de nodige stappen ondernomen om erkend vastgoedmakelaar te worden. Ik hield me voornamelijk bezig met de kantorenmarkt in Antwerpen en met de internationalisering van het bedrijf. Uiteindelijk heb ik in 2013 de leiding en de controle van het aandeelhouderschap overgenomen. Het bedrijf maakte op dat moment een moeilijke periode door en samen met mijn team heb ik het bedrijf door deze woelige wateren geleid. We zijn van een internationaal naar een lokaal verhaal gegaan, en zijn omgeschakeld van een traditioneel bedrijf met één bedrijfsleider en veel bedienden naar een partnerformule met twee bedrijfsleiders en micro-ondernemers. Deze micro-ondernemers zijn zelfstandige BIV-makelaars. Vandaag run ik het bedrijf samen met David De Clercq. Vanuit onze vestiging in Antwerpen werken wij samen met onze zeven medewerkers aan de verdere uitbouw van het vastgoedkantoor. Als een van de weinige vastgoedbedrijven in België is EPMC ‘regulated by RICS’ (Royal Institute of Chartered Surveyors) en beantwoorden we dus aan de hoogste internationale standaarden. Voor ons is dit geen dode letter. Zo investeren wij in permanente scholing en opleiding.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
De verkoop van het kantorencomplex aan ‘t Kievitplein aan een Duits vastgoedfonds met een investeringswaarde van 220 miljoen euro. Ander hoogtepunt was de herontwikkeling van een logistieke site in Kontich en de verkoop ervan aan een ontwikkelaar van semi-industrieel vastgoed met een ontwikkelingswaarde van 55 miljoen euro.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?
We willen vooral rendabel zijn en blijven via een gezonde groeistrategie. We zetten in op een organische groei die we willen realiseren door jonge, hoogopgeleide mensen aan te trekken. Deze mensen bieden wij een toekomstpotentieel aan door de oprichting van micro-ondernemingen onder de EPMC-koepel.

Wat is jouw ondernemersmotto?
‘Wij zijn ondernemers voor ondernemers.’ Wij werken met de spirit van een ondernemer. Ons professioneel advies gaat verder dan bakstenen en vierkante meters. We hebben maar één doel: een maximale dienstverlening die gekenmerkt wordt door kwaliteit en grondigheid. We houden hierbij steeds onze waarden voor ogen: professionaliteit, sociaal engagement en etisch verantwoord ondernemen. Wij tonen respect voor onze omgeving en voor de maatschappij. Niet iedereen krijgt in het leven evenveel kansen. Daarom steunt EPMC wijkinitiatieven en sociale projecten.