Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Benieuwd wie met een prijs ging lopen? Ontdek de winnaars hier.

Elke Neeskens

Immosign+ is een kleinschalig kantoor dat instaat voor de verkoop en verhuur van vastgoed. Haar jarenlang opgebouwde ervaring in de interieur- en architectuurwereld zorgt ervoor dat Elke Neeskens als vastgoedmakelaar een meerwaarde kan bieden aan haar klanten.

Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Na drie jaar als freelance interieurarchitecte bij een architectenkantoor sloeg de vastgoedmicrobe opnieuw toe. Zonder aarzeling ben ik gestart met de nodige studies om mijn BIV-stage te mogen aanvatten. Tijdens mijn studie en mijn stage heb ik de combinatie vastgoed en interieurarchitectuur nooit losgelaten. Ik combineerde het makelen aanvankelijk met mijn job als interieurarchitecte, wat vrij zwaar, maar zeer leerrijk was. Na het afronden van mijn stage waren er binnen het kantoor waar ik stage liep een aantal veranderingen waar ik mij niet in kon vinden. Voor mij was dit de trigger om hetgeen te doen wat ik al van kinds af aan wou doen, een eigen kantoor opstarten. Ondanks het feit dat er heel wat vastgoedkantoren in de nabije omgeving waren gevestigd en dat sommige mensen het mij afraadden, heb ik toch de stap gezet. De opstart was zeker niet eenvoudig want je moet je telkens opnieuw bewijzen ten opzichte van de reeds bestaande kantoren. Toch lukt het verbazingwekkend goed, wellicht omdat mijn klanten mijn passie voor vastgoed ervaren. Mijn job is voor mij eerder een hobby die ik elke dag opnieuw met heel veel enthousiasme uitoefen. De aan- of verkoop van vastgoed is een grote stap in het leven, daarom wil ik dat mijn klanten dit als een aangename ervaring kunnen beleven. Ik richtte mij aanvankelijk enkel op de verkoopmarkt, maar daar is later – op vraag van enkele klanten – ook verhuur bijgekomen.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Toen ik een verkoper kon overtuigen om met mij samen te werken nadat hij meermaals minder goede ervaringen had gehad met vastgoedmakelaars. Gezien ik de belofte had gemaakt wel degelijk anders te zijn dan al de andere makelaars, voelde ik wel enige prestatiedruk. Na drie dagen kon ik hem al het goede nieuws brengen dat ik zijn huis had verkocht. Hij was supertevreden, en ik ook uiteraard.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?
Door de verdere groei van mijn activiteiten zal ik mij op termijn misschien laten bijstaan door iemand met de nodige kennis en die even gepassioneerd is door het vastgoed. Op die manier wil ik de klanten de beloofde service kunnen blijven garanderen. Tevens wil ik ervoor zorgen dat een persoonlijke en gerichte aanpak op nummer één blijven staan.

Wat is jouw ondernemersmotto?
‘Waar een wil is, is een weg’. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door vastgoed en ondanks het grote aanbod aan vastgoedkantoren heb ik toch besloten om immosign+ op te richten. Hoe moeilijk het soms ook is om je te onderscheiden van andere en grotere kantoren, ik heb geen spijt van de stap die ik heb gezet. Ik doe nu wat ik altijd al heb willen doen.