Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Benieuwd wie met een prijs ging lopen? Ontdek de winnaars hier.

Christophe Niclaus

Immo2life is gespecialiseerd in de verkoop van vastgoed op lijfrente. De kopers zijn vooral investeerders die enkel geïnteresseerd zijn in aankopen op lijfrente. De verkopers zijn hoofdzakelijk oudere woningeigenaars, meestal zonder kinderen. Bij een verkoop op lijfrente kunnen de verkopers nu al genieten van de opbrengst van hun eigen woning, zonder dat ze moeten verhuizen.

Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Na mijn studies bedrijfsmanagement en vastgoedrecht begon ik als vastgoedmakelaar te werken bij een bestaand kantoor. In die periode kocht ik met mijn familie een woning op lijfrente aan als belegging. En zo kwam ik op het idee om mij te verdiepen in deze vrij ingewikkelde materie. Niet veel later was Immo2life geboren. Aanvankelijk oefende ik mijn activititeiten uit in bijberoep. In 2013 werd ik geïnterviewd door een nationale krant over het concept van lijfrente, en dit bracht de bal verder aan het rollen. Ik kreeg zoveel positieve reacties dat ik besloot om in hoofdberoep verder te gaan. Ik nam afscheid van mijn andere job en richtte een kantoor op in Gent. Het was geen evidente beslissing, maar ik ben nu heel tevreden dat ik de stap heb gezet. Twee jaar geleden kwam er een tweede kantoor bij in Knokke-Heist. Zelf werk ik voornamelijk in Gent, mijn verloofde Nathalie Mortier runt het kantoor aan zee. We doen onze job met hart en ziel, en vooral met heel veel plezier. Ons klantenbestand blijft elke dag groeien. We bereiken onze klanten vooral via onze website en advertenties, maar ik geef ook lezingen en sta op beurzen. Omdat ik een van de weinige vastgoedmakelaars ben die zich uitsluitend met lijfrente bezighouden - de enige in Vlaanderen met een bestaand kantoor - word ik ook geregeld gecontacteerd door de pers over deze thematiek.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
De opening van ons tweede kantoor heeft mij een enorme boost gegeven om verder te groeien en om meer naambekendheid te verwerven. Het is fantastisch om met mijn verloofde samen te werken en elke dag bij te leren. Bovendien vullen we elkaar perfect aan.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?
Uiteraard willen we blijven groeien. Als vrij jong kantoor willen we focussen op de kwaliteit van onze dienstverlening en niet zozeer op de kwantiteit. Wat niet uitsluit dat we in de toekomst nieuwe kantoren zullen oprichten en extra mensen zullen aanwerven. Maar we willen niet halsoverkop groeien. Belangrijk voor ons is dat we een correcte en klantgerichte service kunnen blijven garanderen. We zijn ondertussen al goed gekend als het over lijfrente gaat, maar ons doel is om dé absolute lijfrentespecialist van Vlaanderen te worden.

Wat is jouw ondernemersmotto?
Bij het opstarten en ontwikkelen van een bedrijf in om het even welke sector krijg je altijd wel te maken met tegenslagen en kom je af en toe in moeilijkere situaties terecht. Vandaar mijn motto ‘moeilijk gaat ook’. Ik probeer uit elke tegenslag te leren.