Home

Header

CIB Vlaanderen reikt dit jaar voor de 14e keer de Real Estate Awards uit.

Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

De awards worden uitgereikt op donderdag 29 september 2022 in Brugge.

 

Arthur Segers

Immo Arthur Segers legt zich toe op de verkoop en verhuur, hoofdzakelijk van residentieel vastgoed, in de regio rond Buggenhout.

Hoe is je ondernemersverhaal van start gegaan?
Na mijn bachelor financiën- en verzekeringswezen ben ik vastgoed gaan studeren aan de Hogeschool Gent. Tijdens mijn studies heb ik mijn BIV-nummer aangevraagd en ben ik als zelfstandig makelaar gestart. Ik heb mijn BIV-stage gedaan bij verschillende vastgoedkantoren. Ik kom uit een nest van zelfstandigen – mijn vader heeft een verzekeringskantoor –, dus het ondernemersbloed zat er altijd al in. Daarom heb ik op mijn 23ste besloten om meteen mijn eigen kantoor op te richten. Ondertussen zijn we twee jaar verder en heb ik twee medewerkers. Ik vind het belangrijk om mij te laten omringen door bekwame medewerkers, maar tegelijkertijd wil ik mijn medewerkers goed ondersteunen. We zetten heel sterk in op sponsoring. Momenteel ben ik hoofdsponsor van acht voetbalploegen uit de regio. Dit zorgt voor een ongelooflijke visibiliteit bij een grote doelgroep. De belangrijkste reclame voor ons is dan ook de mond-tot-mondreclame. Daarnaast zijn we sterk aanwezig op sociale media en hechten we veel belang aan een professionele presentatie van onze panden.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Recent haalde ik de kaap van honderd gerealiseerde verkooptransacties, maar voor mij is elke dag een hoogtepunt aangezien ik steeds werk aan de verdere uitbouw van mijn kantoor. De verkoop van een voormalige tennisclub die reeds vijf jaar te koop stond bij verschillende collega’s en notarissen, is toch wel een absoluut hoogtepunt geweest. Deze eigendom was gelegen in natuur- en bosgebied met overtredingen op verschillende terreinen. Het was geen evident dossier.

Wat zijn je doelstellingen en ambities?
Ik wil eerst zorgen voor een stevige structuur en onderbouw binnen het kantoor. Op termijn zou ik een extra vestiging willen openen. Maar ik ben heel nuchter. Ik wil niet te snel gaan. Van mijn vader kreeg ik de raad om ernaar te streven om goed te zijn in één ding. Vandaar ook dat ik mij voorlopig enkel toeleg op bemiddeling.