Home

Header

CIB Vlaanderen reikte op donderdag 23 mei 2019 voor de dertiende keer de Real Estate Awards uit. Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Benieuwd wie met een prijs ging lopen? Ontdek de winnaars hier.

Alain Haven - WINNAAR

Immo Haven richt zich op de verkoop en verhuur van residentieel vastgoed. Immo Haven is al meer dan 37 jaar actief op de vastgoedmarkt in Haspengouw en omgeving en telt vandaag twee kantoren.

Hoe is jouw ondernemersverhaal van start gegaan?
Eind 1999 ben ik gestart in de vastgoedsector. Mijn vader Roger was mijn stagemeester, mijn mentor. Hij spitste zich vooral toe op de verhuur, terwijl ik me bezighield met de verkoop. Na zijn overlijden heb ik besloten om mijn eigen koers te varen en heb ik het kantoor verder uitgebouwd. We zijn gegroeid van één kantoor met twee medewerkers naar twee kantoren met negen medewerkers. Ik hecht enorm veel belang aan de opleiding en opvolging van mijn team. Mensen begeleiden en motiveren doe ik even graag als het makelen op zich. Zo heb ik wekelijks een één-op-één gesprek met elke medewerker en geregeld organiseren we activiteiten voor het hele team. Dit resulteert in een fantastische teamspirit, wat dan weer een positief effect heeft op onze service en kwaliteit. Hierdoor bereiken we heel wat klanten door pure mond-tot-mond reclame. Op gebied van marketing proberen wij out of the box te denken en hiervoor doen we beroep op externe specialisten. Zo geven we onze eigen krant ‘Uw thuishaven.be’ uit en organiseren en steunen we events voor het goede doel.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
De opening van ons nieuw en modern kantoor in Alken 2013. Het was toen volop economische crisis, maar toch slaagden we erin om een tweede kantoor op poten te zetten en nieuwe medewerkers aan te werven.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?
Ik wil vooral stabiliteit en kwaliteit blijven garanderen op een juridisch correcte manier. Dit kan alleen dankzij gedreven en goed gevormde medewerkers. Vandaar dat ik hard blijf inzetten op interne en externe opleidingen van mijn team. Ik vind het heel belangrijk dat ik onze hechte ploeg nauw kan opvolgen en kan bijsturen waar nodig. Uitblinken in ‘de grootste willen zijn’ is voor ons niet belangrijk, maar wel kwaliteit aanbieden en onze klant centraal stellen. Misschien dat er later nog een kantoor bijkomt, maar ik heb niet de ambitie om veel kantoren te hebben, wel om mijn mensen gemotiveerd te houden. De mensen komen op de eerste plaats, dan de cijfers. Maar net daardoor kunnen we uitpakken met goede cijfers.

Wat is jouw ondernemersmotto?
‘Streven naar optimale tevredenheid van de externe én de interne klant.’ Mijn medewerkers beschouw ik als mijn interne klanten. Ik wil een stabiele en fijne werksfeer creëren met een gezond winstmodel. Als Immo Haven groeit, groeien alle medewerkers mee.